דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מתכון כוסמת בירוק 

מאת    [ 30/01/2007 ]

מילים במאמר: 232   [ נצפה 26333 פעמים ]

הכוסמת היא מעין דגן, או לפחות משייכים אותה תמיד למשפחת הדגנים בגלל תכולת הפחמימות שיש בה וצורת הבישול.
הרבה אנשים לא חושבים עליה טובות, כי פגשו אותה בפעם האחרונה בבית סבתא, או שהריח לא מצא חן בעיניהם, או שאכלו מנה לא מוצלחת במיוחד עם כוסמת.

אצלנו מאד אוהבים כוסמת אז החלטתי לחלוק אתכם מתכון אהוב במיוחד.
למרות שהיא נחשבת מזון חורפי יותר, אשלב אותה כאן עם עלים ירוקים טריים לרוב ואגיש אותה בצורת הסלט הלא חם, כדי שתתאים עצמה לקיץ שלנו!

חומרים


    • כוס כוסמת
    • חופן עלים ירוקים קצוצים מכל סוג (הרבה ירק!): פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בצל ירוק, רוקט, רשד ואחרים.
    • חופן נבטי אלפלפה
    • מעט כרוב ירוק/ סגול קצוץ דק (שחקו עם הצבעים)
    • בצל קטן קצוץ
    • 1-2 שיני שום קצוצות (לפי הטעם)
    • חופן אגוזי קשיו קצוצים
    • 3-4 אגוזי ברזיל קצוצים
    • מלח, פלפל

אופן ההכנה


    • כדי לבשל את הכוסמת יש לשטוף אותה היטב ולשים בסיר עם כמות כפולה של מים. להביא לרתיחה, להקטין את האש ולבשל עד שהמים נספגים והכוסמת רכה.
    • כאשר הכוסמת, הגרגירים נוטים להידבק האחד לשני. זה טוב ויפה כשמעוניינים בתבשיל או מרק, אבל מאחר ואנחנו חפצים בסלט, נרצה להפריד אותם האחד מהשני. לשם כך יש לשטוף את הכוסמתים במים קרים ולסנן.
    • בקערה גדולה מערבבים את הכוסמת עם העלים הירוקים, האגוזים והתבלינים.
    • מי שרוצה תוספת קצת מעניינת יכול להוסיף קצת צימוקים כהים קצוצים, אוכמניות מיובשות או חמוציות מיובשות.

מקווה שתהנו ותשנו קצת את הדיעה על הכוסמת.
בתאבון!

זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:


ורד לב היא נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ואם ל-3.


עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עם אבחון אירידיולוגי, עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור.


מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).


מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה במכללת "מהות" לרפואה משלימה ובהכשרות מקצועיות של תחומי ההריון והלידה ועוד.


מדריכה בליגת לה לצ'ה ישראל.


חברה ב"אגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית" וב"איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות".


כותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.


 


במשך שנים מנהלת פורומים שונים בנושאי נטורופתיה, הריון ולידה, הנקה ותזונה וכעת:


 


הפורומים: "נטורופתיה למשפחה" , "תזונה נכונה" באתר eatwell


הבלוג: "אנשי האוכל" בסלונה


והקבוצה בפייסבוק: "המטבח הפתוח של ורד לב"


 


ליצירת קשר: 052-8527755  href="mailto:veredudu@013.net.ilveredudu@013.net.il">">veredudu@013.net.il


 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב