הכוסמת היא מעין דגן, או לפחות משייכים אותה תמיד למשפחת הדגנים בגלל תכולת הפחמימות שיש בה וצורת הבישול.
הרבה אנשים לא חושבים עליה טובות, כי פגשו אותה בפעם האחרונה בבית סבתא, או שהריח לא מצא חן בעיניהם, או שאכלו מנה לא מוצלחת במיוחד עם כוסמת.
אצלנו מאד אוהבים כוסמת אז החלטתי לחלוק אתכם מתכון אהוב במיוחד.
למרות שהיא נחשבת מזון חורפי יותר, אשלב אותה כאן עם עלים ירוקים טריים לרוב ואגיש אותה בצורת הסלט הלא חם, כדי שתתאים עצמה לקיץ שלנו!
חומרים
• כוס כוסמת
• חופן עלים ירוקים קצוצים מכל סוג (הרבה ירק!): פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בצל ירוק, רוקט, רשד ואחרים.
• חופן נבטי אלפלפה
• מעט כרוב ירוק/ סגול קצוץ דק (שחקו עם הצבעים)
• בצל קטן קצוץ
• 1-2 שיני שום קצוצות (לפי הטעם)
• חופן אגוזי קשיו קצוצים
• 3-4 אגוזי ברזיל קצוצים
• מלח, פלפל
אופן ההכנה
• כדי לבשל את הכוסמת יש לשטוף אותה היטב ולשים בסיר עם כמות כפולה של מים. להביא לרתיחה, להקטין את האש ולבשל עד שהמים נספגים והכוסמת רכה.
• כאשר הכוסמת, הגרגירים נוטים להידבק האחד לשני. זה טוב ויפה כשמעוניינים בתבשיל או מרק, אבל מאחר ואנחנו חפצים בסלט, נרצה להפריד אותם האחד מהשני. לשם כך יש לשטוף את הכוסמתים במים קרים ולסנן.
• בקערה גדולה מערבבים את הכוסמת עם העלים הירוקים, האגוזים והתבלינים.
• מי שרוצה תוספת קצת מעניינת יכול להוסיף קצת צימוקים כהים קצוצים, אוכמניות מיובשות או חמוציות מיובשות.
מקווה שתהנו ותשנו קצת את הדיעה על הכוסמת.
בתאבון!
ורד לב היא נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ואם ל-3.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עם אבחון אירידיולוגי, עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור.
מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה במכללת "מהות" לרפואה משלימה ובהכשרות מקצועיות של תחומי ההריון והלידה ועוד.
מדריכה בליגת לה לצ'ה ישראל.
חברה ב"אגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית" וב"איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות".
כותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
במשך שנים מנהלת פורומים שונים בנושאי נטורופתיה, הריון ולידה, הנקה ותזונה וכעת:
הפורומים: "נטורופתיה למשפחה" , "תזונה נכונה" באתר eatwell
הבלוג: "אנשי האוכל" בסלונה
והקבוצה בפייסבוק: "המטבח הפתוח של ורד לב"
ליצירת קשר: 052-8527755 href="mailto:veredudu@013.net.ilveredudu@013.net.il">">veredudu@013.net.il